Spaarrekeningen

De spaarrente is de laatste jaren bijna tot het nulpunt gedaald en er gaan zelfs stemmen op dat er in de toekomst mogelijk betaald moet gaan worden als er geld op een spaarrekening wordt gestald.

Dit heeft ertoe geleid dat menigeen zijn of haar heil is gaan zoeken op de beurs in de hoop nog een beetje rendement te behalen. Anderen lossen de hypotheek versneld af of doen een schenking vanwege de verhoogde vrijstellingen.

Door de lage rente is het bezitten van vermogen steeds minder aantrekkelijk geworden. Door de inflatie en de vermogensrendementsheffing in box 3 is een negatief rendement indien men alleen geld op een spaarrekening parkeert eerder regel dan uitzondering geworden. Het kabinet heeft de regels voor de heffing in box 3 met ingang van 1 januari 2017 weliswaar iets versoepelt, maar ook de nieuwe tarieven staan in geen enkele reële verhouding tot de spaarrente.

Ik kan u behulpzaam zijn bij het vinden en openen van spaarrekeningen met een nog enigszins redelijk rendement. Ook om te sparen voor uw (klein)kinderen kunt u bij mij terecht.

Bij een Erkend adviseur bent u verzekerd van breed financieel advies van hoge kwaliteit. Hij of zij is gespecialiseerd in hypotheken en zijn kennis is altijd up-to-date. De keurmerken worden uitgegeven door de SEH. Alle Erkend adviseurs hebben wettelijke diploma’s, volgen jaarlijks verplichte SEH-opleidingen en moeten voldoen aan strenge gedragsregels.